اندازه گیری کالریمتری در شیمی | فرهنگ لغت دانشجویی

با کمک اندازه گیری های کالریمتری می توان ظرفیت گرمایی مواد، گرمای احتراق یا ارزش حرارتی فیزیولوژیکی غذا را تعیین کرد. گرمای احتراق اغلب به صورت ساده تعیین می شود کالریمتر بمب با حجم ثابت کالری سنج به گونه ای ساخته شده است که نه انرژی و نه کار نمی تواند با محیط مبادله شود و بنابراین یک سیستم بسته است (شکل 1).

ماده ای که باید مورد بررسی قرار گیرد در بمب کالریمتری قرار می گیرد و در آنجا در اتمسفر اکسیژن سوزانده می شود. بمب در یک ظرف کالریمتری پر از آب است. گرمای آزاد شده در حین احتراق توسط حمام آب کالریمتر جذب می شود که باعث افزایش دمای آب می شود. از تغییر دمای اندازه گیری شده، می توان گرمای احتراق را پس از آن تعیین کرد معادله پایه تئوری گرما برای محاسبه.

سV=سیک · ΔتیnسV– گرمای احتراق در حجم ثابتسیک– ظرفیت گرمایی کالری سنجΔتی– تغییر دماn – مقدار ماده نمونه

برای این کار باید قبل از اندازه گیری ظرفیت حرارتی کالری سنج تعیین شود. این توسط z به دست می آید. ب- مقدار معینی آب سرد را در یک کالری متر پر کنید، مقدار مشخصی آب گرم اضافه کنید و دمای مخلوط را تعیین کنید. ظرفیت گرمایی کالری سنج را می توان از تراز انرژی به صورت زیر محاسبه کرد:

از آب گرم  =  از آب سرد   +  از کالری سنجتحویل داده شده  ثبت شده  ثبت شده گرما      گرما  گرمامترw · جدبلیوآسسهدرست · (تیw - تیم)  =  مترک · جدبلیوآسسهدرست · (تیم - تیک)   +   سیک · (تیم - تیک) تنظیم مجدد معادله با توجه به ظرفیت گرمایی سی می دهد:سیک=مترw · جدبلیوآسسهدرست · (تیw - تیم) - مترک · جدبلیوآسسهدرست · (تیم - تیک) (تیم - تیک)مترw،مترک  - توده های گرم یا. آب سردتیw،تیک   - دمای گرم و. آب سردتیم   - دمای اختلاطجدبلیوآسسهدرست  -ظرفیت گرمایی آب

نقطه ضعف کالری سنج بمب این است که گرما با حجم ثابت اندازه گیری می شود. این مربوط به تغییر انرژی داخلی است و نه تغییر در آنتالپی، که برای محاسبات ترمودینامیکی مورد توجه است. با این حال، آنتالپی احتراق را می توان حذف کرد

س Vبا توجه به معادله تقریبی زیر محاسبه کنید:

Δاچ = سV + Σv(من) · آر · تیآر  –   ثابت گاز جهانیتی   –  درجه حرارتΣv(من)  –   مجموع اعداد استوکیومتری   واکنش دهنده های گازی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا